Inclusiecongres

Mediander organiseert 26 februari 2013 samen met Het Grote Plein een inclusiecongres in Mechelen voor en door mensen met een handicap en voor hun begeleiders.
Sinds mei 2012 komen zes deelnemers met een verstandelijke handicap samen om na te denken over inclusie en over verschillende onderwerpen van hun leven: wonen, vrije tijd, werken en je plek in de samenleving. Van het leven van die zes deelnemers werd een film gemaakt die op het congres zal worden vertoond.

Abeloosdesign mocht voor dit congres de uitnodiging realiseren die de vorm kreeg van een A5 brochure van 20 bladzijden. Aangezien de uitnodiging zich niet enkel richt tot begeleiders, maar eveneens tot mensen met een verstandelijke handicap, kreeg abeloosdesign van Het Grote Plein vooraf een aantal belangrijke richtlijnen mee. Vanuit hun ervaring weten zij immers precies wat belangrijk is bij de creatie van communicatiemateriaal voor mensen met een handicap. Onder andere een duidelijke, overzichtelijke structuur, veel pictogrammen, illustraties…

Het werd een heel andere benadering van vormgeving en een boeiende uitdaging met een geslaagd resultaat.

inclusiecongres

Een Reactie op “Inclusiecongres

  1. Als mede opdrachtgever voor deze toegankelijke brochure zijn we vanuit Het Grote Plein vzw uitermate tevreden. Bart lukte er in om een verstaanbare en in alle opzichten leesbare uitnodiging te maken op maat van mensen met een verstandelijke handicap en hun omgeving. De brochure oogt warm en strak en neemt de doelgrep ernstig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s